Ett mer trivsamt café

0
198

Visste du att ett cafés siffror ökar avsevärt genom att skapa en mer trivsam miljö? Det räcker inte med att endast ha gott kaffe och läckra bakelser på menyn – en snygg inredning är nämligen en minst lika avgörande faktor för att kunderna ska strömma in.

Här kommer vi att ta en titt på vad man kan göra för att öka siffrorna genom att höja trivseln för kunderna. För med ökad trivsel kommer fler kunder vilket leder till en högre vinst för ditt cafe!

Inredning

På ett café ska kunderna trivas. Därför är det viktigt att se till att de känner sig så bekväma som möjligt. Genom att skaffa rätt slags cafémöbler kommer kunderna att vilja sitta länge, samt vara trogna och komma tillbaka flera gånger igen.

  • Sköna och snygga stolar, fåtöljer och soffor av bra kvalitet är A och O för att kunden ska sitta bekvämt.

  • Inget är mer irriterande än vingliga bord som får en att spilla halva kaffekoppen så fort man lite rör på sig. Stadiga bord med en design som passar ihop med resten av inredningen är därför ett måste på ett café.

  • För uteserveringar behövs även specialanpassade utemöbler som håller väder och vind.

Målgrupp

Redan innan man målar väggar och köper möbler är det viktigt att tänka på helheten. Allt ska passa ihop färg- och stilmässigt för att höja trivseln. En relevant fråga att ställa sig är därför: Vilken slags målgrupp förväntar man sig till cafét?

  • Vill man välkomna alla slags kunder, det vill säga allt från små barn till äldre pensionärer, är det bäst att satsa på neutrala och stilrena färger och möbler. Att köpa in barnstolar är även en smart idé för att få de allra minsta att känna sig välkomna.

  • Ett café dit man väntar sig huvudsakligen ungdomar kan satsa på en mer modern stil. En äldre inredning med omoderna möbler kan ge ett föråldrat intryck där de antagligen inte skulle trivas lika bra.