Inspiration: Har du övervägt induktionshäll till ditt kök?

0
900

Induktionshällar bliver allt mera populära när vi svenskar skall inreda våra kök. Men när man byter till en induktionshäll i sitt kök, så kan man riskera att få byta ut några kastruller och stekpannor, till motsvarande som har en magnetisk kärna i botten, och som därför fungerar till föremålet. Detta utöver själva investeringen i sig själv. Kan det så betala sig, och vilka är egentligen fördelarna med induktionshäll?

Säkerhet och mindre kladd

En induktionshäll överför värme via magnetism istället för via värmeöverföring som på traditionella spisar. Själva hällen bliver därför inte lika varm, vilket i sin tur gör att man inte riskerar att bränna sig på den. Detta är en klar fördel för barnfamiljer som därmed kan skrota andra, ofta fula, lösningar till barnsärkring. Om du råkar lägga ett matlagningstillbehör på hällen bränner den heller inte på. Dessutom så bränner inte matspill fast på hällen, vilket gör en induktionshäll mycket enklare att hålla ren än en traditionell spis.

Snabbare uppvärmning

Om man t.ex. skall koka upp vatten, så kan man göra det på mindre än en minut på en induktionshäll. Därför kan man skrota vattenkokaren och därmed har man frigjort plats i köket. Många, framförallt barnfamiljer, har ibland svårt att få vardagens livspussel att passa ihop – därför är all tid man kan spara vid vardagens matlagning oerhört värdefull för de flesta.

Mera precis värmereglering

När man skruvar upp och ned för värmen, reagerar induktionshällen direkt och gör jobbet. Man behöver alltså inte vänta på att plattan först skall värmas upp, vilket gör att du kan vara mera precis med temperaturer i din matlagning. Detta är bland annat väldigt viktigt, när man skal tillaga kött på rätt sätt, så att man kan få ett mört och smakrikt resultat.

Bland annat på grund av dessa fördelar, så menar allt fler av oss att det klart är en bra idé att skaffa en induktionshäll, när man skall till att inreda eller upprusta sitt kök.