Dekorera ditt tråkiga sovrum

0
351

Även om du mest bara sover i ett sovrum är det viktigt att dekorera även i sovrummet. När du skapar en känsla av harmoni i sovrummet sover du bättre och vaknar därmed utvilad på morgonen. Och vem vill inte det?!

Nedan berättar vi om hur du kan dekorera ditt sovrum på ett bättre sätt som ger en bättre sömn och i slutändan ett mer stressfri vardag!

Sängen – en plats för vila

Är sängramen gammal och sliten? Du kan lätt slipa och måla om sängramen i en dov färg som bjuder in till vila. Om madrassen är sliten kan du spara lite pengar genom att investera i en bäddmadrass istället för att köpa en helt ny madrass.

Men kuddar och täcke är rekommenderat att faktiskt byta ut med jämna mellanrum. Investera även i nya lakan till sängen. Det gör verkligen stor skillnad med nya fräscha lakan i dova, mjuka färger.

Glöm inte bort golvet

Golvet glöms oftast bort i ett sovrum. Men med en snygg och mjuk matta blir hela rummet som nytt. Dessutom blir det varmare och mysigare med en fluffig matta att sätta fötterna på om morgonen under den kalla vintern.

Organisera garderoben

Gör en ordentlig rensning i garderoben och gör dig av med plagg du inte använder. Se även till att du har tillräckligt med hängare för dina kläder. Plagg som hänger på en galge behöver inte strykas och ser snyggare ut när du bär dem!

Piffa även upp utsidan av garderoben. Kanske behövs den målas om? Avsluta med att sätta spegelfolie på dörrarna. Speglar gör att rummet känns större och rymligare. Dessutom kan du se över din outfit på ett enkelt sätt innan du startar dagen!

Måla om väggarna

Det behöver inte vara dyrt och heller inte krångligt att måla om väggarna i ett sovrum. Du kan enkelt utföra arbetet själv. Men var noga med att täcka möbler och golv så att inget blir fläckat när du målar.

Använd även maskeringstejp runt fönster, dörrar, golv och tak för att få till snygga raka linjer. Experterna rekommenderar att du målar väggen minst två gånger för ett jämnt och snyggt resultat.

Dekorationer av alla de slag

Sätt upp en snygg tavla på väggen och dekorera med dina personliga tillhörigheter. Glöm för all del inte bort gröna växter i fönstret. Leta efter de växter som renar luften och hjälper dig att sova bättre om natten.

Om du inte har gröna fingrar finns det alltid suckulenter som är lätta att ta hand om!