Vad innebär Black Friday?

0
726

Varje år infaller det som kallas för Black Friday och det är ett fenomen som kommer från USA. Dagen infaller alltid efter Thanksgiving, som är den fjärde torsdagen i november. Denna dag är USA:s allra största shoppingdag och readag. I Sverige har det på senare är även det blivit den största rean. Black Friday har utvecklats från att vara en enda dag till en hel helg, Black Weekend. Efter så kommer Cyber Monday, som markerar början på julhandeln online. Det går att göra fynd under denna rea, men det gäller att se upp. Inte alla erbjudanden är bra erbjudanden.

Tips för att handla under Black Friday

Om du vill göra fynd under denna rea, så är det bra att vara förberedd. Du bör till exempel redan före rean startar bestämma vad det är du ska köpa. Du bör inte impulsköpa saker du inte behöver. Det är annars lätt att du lockas att göra just det, då det låter billigt med 80% rea. Men är det saker du inte har behov av så är det onödigt lägga pengar på det ändå. Kolla också före hur dina favoritaffärer har lagt upp sin rea. En del kör igång vid midnatt, andra har specialerbjudanden vid olika klockslag. Du bör även ha en budget eller ett maxtak för hur mycket pengar det ska få kosta.

Satsa på 40-regeln

Ett mycket bra tips då du ska handla på rea, är att gå efter den så kallade 40-regeln. Det innebär att satsa på varor som är sänkta med minst 40 %. Denna regel passar bäst då du handlar kläder, skor eller accessoarer. Dock brukar det mest åtråvärda att köpa under rean vara elektronik. Ofta kan du hitta rejäla prissänkningar på tv-apparater, mobiler, tv-spel och mycket annat. Undvik att handla om butiken har en nu eller aldrig knapp, för ett visst pris. Det kan göra att du blir stressad och köper något som blir dyrare än annars.