Smart välja bensinkort

0
142

Om det är så att du har funderingar på att skaffa dig ett kreditkort idag, så har du en del alternativ att välja mellan. Ett av dessa är det så kallade bensinkortet, som då helt enkelt är ett kreditkort med förmåner inom tankning. Det kallas ibland för tankkort. Är det så att du kör mycket bil och ofta tankar, så är det rätt smart att satsa på ett bensinkort. Eftersom att det idag finns flera sådana, ofta kopplade till specifika bensinstationer, så kan det vara bra att kolla av vad just du har nära dig, eller var du tankar oftast. För har du en bensinmack som du helst åker till så kan det vara fördel att välja ett bensinkort som gäller just där.

Sedan kan det även vara bra att jämföra de olika korten för att se vad de har för olika förmåner kopplade till sig samt så klart vad de har i ränta och annat. Det finns en bra sajt du kan använda dig av för att få hjälp med att jämföra och det är hittakreditkortet.se.

Många olika förmåner med ett bensinkort

Den största anledningen till att många väljer ett bensinkort, det är just för att kunna få den så kallade drivmedelsrabatten. Det handlar då om att få rabatt då man tankar. Idag är det så att denna rabatt kan ligga mellan 10–25 öre per liter i rabatt och det kan ju göra en hel del! Men sedan är det bra att veta att det kan skilja sig åt om du tankar på en bemannad eller obemannad station. Så det gäller att ha koll på vad som gäller med det kort du väljer. Ett bensinkort kan även ha rabatt och bonus på bensinstationens butik med.

Sedan är det inte ovanligt att de flesta bensinkort även har ett bonussystem kopplade till sig. Det handlar då om att man får bonus på de köp man gör. Men här gäller det att kolla var du samlar bonusen, om det bara är på bensinstationen eller även vid andra köp.

Ett bensinkort har, liksom i stort sett de flesta former av kreditkort även en reseförsäkring kopplad till sig. Sedan kan det även ha andra försäkringar som till exempel tanka fel försäkring.

Hitta rätt bensinkort för dig

De allra flesta bensinkort har idag en kredit du kan använda dig av, även om det finns de tankkort där du använder egna pengar. När det gäller kreditnivå så kan dessa så klart variera. Bland vanliga bensinkort du kan ansöka om finns bland annat Volvo Finans, OKQ8, Preem, Circle K och Shell som alla tillhör de mer kända bensinkedjorna.

För att du ska kunna hitta rätt bensinkort för dig, fundera på var du tankar oftast samt vad det är mer som spelar roll för dig. Är det en hög drivmedelsrabatt du vill ha eller är det andra förmåner som lockar? Som sagt, att jämföra de olika bensinkorten är rätt smart att göra. Läs noga vad de alla har för olika villkor innan du bestämmer dig.