Ordna fest för familjen

0
1043

Med en stressig vardag glömmer vi lätt bort att ha kvalitetstid med vår familj. Många familjer samlas för att fira tillsammans bara en dag om året – på julafton. Livet är fullt med roliga högtider, viktiga dagar och speciella tider, som borde firas mer! När har du senast ordnat en fest för familjen?

Till familjefesten kan du bjuda närmaste familjen, några släktingar eller andra goda vänner. Temat kan variera beroende på vad ni firar, men vårt tips är att du väljer ett tema och går hela vägen ut! Ska ni ha kräftskiva? Fixa dekoration med kräftmotiv, en kräftformad kaka och partyhattar! Är det påsk? Dekorera med påskmotiv, måla påskägg och be gästerna klä sig i gult!

Program

Välj program beroende på hur många personer som deltar i festen. Om ni bara firar med närmaste familjen kan du ändå ta dig tiden att hitta på underhållande lekar som uppskattas av alla åldrar, eller plocka fram några roliga bordsspel. Det viktigaste är att ni umgås med varandra, utan att distraheras av mobiltelefoner eller tvn.

Maten

Maten är ofta huvudsaken på familjefester. Även här gäller det att följa ett visst tema. Firar ni påsk eller jul kan ni köra med traditionell mat, men om ni firar en födelsedag eller namnsdag kan du själv välja temat. Fira japaninspirerat med sushi och klä er i kimonos eller ordna toga-party med grekiska rätter med fetaost och oliver.

Presenter

Presenter är inte ett måste om ni inte firar en födelsedag eller jul, men kan vara uppskattat ändå. För barnfamiljer kan små presenter till barnen vara kul, även om det inte är en speciell högtid. När man firar jul är dock presenterna en viktigare del av evenemanget och då är det bäst att planera julklapparna i tid. Många gåvor kan beställas hem online och det finns även många coola hemsidor med tips på de bästa julklapparna till pappa, mamma eller barnen!