Skylta med din konst

0
1075

Heminredning är ett spännande område som hela tiden utvecklar och förändrar sig. Det är inte precis någon brist på heminredningsbutiker och liknande. Men om man vill ha en modern stil hemma, som samtidigt känns unik och kreativ, så behöver man ändå tänka ”utanför boxen” ibland. Ett ofta översätt område inom heminredning, är hus man visar fram sina målningar, fotografier, konst, planscher osv. Det är väl bara att hänga upp på väggen tänker du kanske spontant. Och jo det är det oftast, men ett sätt att sticka ut, kan vara att tänka nytt när man skall hänga upp bilder och liknande.

Använd skylt och displayprodukter

Ett sätt att tänka nytt, är att använda sig av skyltnings och display produkter, som egentligen är framtagna till exempelvis butiker eller mässor. Det kan vara banners, gatupratare, tidningsställ mm. Ett stort urval finns bland annat hos Skiltex. Dessa produkter är oftast designade till att sätta att erbjudande, en logotype eller en vara i fokus, så att man som kund inte skall missa det. Men många av denna typ av produkter kan också användas i hemmet.  Men istället för att visa erbjudanden och logotypes, kan man hänga tavlor eller fotografier på dem. Eller så kan man placera sin favoritkonst i fokus med hjälp av skyltnings och -reklamprodukter. Man kan få tryckt foton från hav och natur på roll up -banners, som kan vara med till at skapa liv, eller inramma, en vägg eller ett rum. Man kan använda gatupratare, som man ofta ser på trottoarer utanför butiker och cafeér, till att visa fram fotografier. Dessa finns i dag i många olika material, man kan därför hitta varianter som även passar inomhus.

Böcker eller serietidningar kan bli till konst

Man kan också använda tidningsställ, som finns i många varianter, till att visa fram sina böcker eller serietidningar. Genom att välja dem med snyggast framsidor, och placera dessa på ett estetiskt och färg -koordinerat sätt, så kan man förvandla sin gamla boksamling till ett konstverk. Det är såklart bara fantasin som sätter gränser, när man skall finna sin nya stil hemma. Men detta fält kan vhelt klart vara värt att avprova.